DINDOA TVD 4 in Sportzot Roermond

28 september 2024 | John

Alle divisies van Nederland samen op 14 september in Roermond voor een dubbele supersprint. Meer dan 200 teams uit heel Nederland aan of in de Noorderplas in De Weerd nabij de binnenstad. Diezelfde zaterdag “Almere”, oftewel: als je die zaterdag buiten deze twee plaatsen was en geen trisuit aanhad, dan liggen je interesses waarschijnlijk op een ander gebied.

De spanning van een teamwedstrijd vooraf met elkaar delen: “Samen spelen, samen racen.” Een wij-gevoel door samen naar de finish te sprinten. En dat deze keer in een minuut of 40, want de dubbele supersprint stond op het programma.

Het woord “koppeltraining” kreeg in de weken voor Roermond een nieuwe betekenis. Henk-Jan en Amir gaven elkaar voor deze wedstrijd het ja-woord en Annemiek had Richard voor de gelegenheid uitgeleend aan Hans.

Als tweetal 375 meter zwemmen, 10 kilometer alles geven op de fiets en dan samen 2,5 kilometer in het rood rennen, dat is zowaar geen sinecure. Vandaar vooraf op instigatie van trainer/teamleider/atleet Albert een doordeweekse oefensessie bij ‘t Waaltje. Toen Hans en Richard hun zwembrilletje opdeden bleek Amir onverhoopt in een knusse kettingbotsing terecht gekomen te zijn. Verder niets aan de hand, behalve dan, dat zijn wedstrijdfiets achterop de auto zat.

“Komt goed!” stelde optimist Henk-Jan. “Fietsen genoeg bij ons in de schuur en voor nu hang ik wel even in de benen van Dennis of Albert.” De koppels trainden die avond meerdere rondjes met/zonder wetsuit/elastiekjes/sokken en stoomden zichzelf zo klaar voor de wedstrijddag.

Vanuit de voorbereiding stond het team geheel “dindoa” aan de start. De families Vogelaar en Warffemius hadden er een familieweekend van gemaakt: met gezin en aanhang lekker op vrijdag al een stekkie gevonden in de omgeving. Daarom, goedlachs en uitgerust dolfijnde ons eerste koppel het water in. Samen zwemmen, samen fietsen, samen lopen… Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je steunt elkaar op de wat minder sterke onderdelen, je helpt de ander bij je sterkste onderdeel. Dat is wat de supersprint echt een teamaangelegenheid maakt.

Na iets meer dan veertig minuten kon het koppel Nusteling-Willems aan de bak. Zij profiteerden van het “links uitrennen” richting de waterlijn, waarmee zeker een minuut gewonnen werd. Zoals was voorspeld, had onze beste loper moeite met het zwemonderdeel. Met fietsen profiteerden beiden van elkaars werk en steeg Hans in het laatste onderdeel boven zichzelf uit, mede door het soevereine lopen van Richard.  Nog even voor het bochtje naar de finish een puntje afgesnoept van de concurrentie en lekker in het finishgebied de felicitaties ontvangen van teamgenoot Emiel. Alles vrij “dindoa” aangepakt: “Door Inspanning Nuttig, Door Ontspanning Aangenaam.

Volgend jaar zijn we voor de gezamenlijke afsluiting van het teamcompetitieseizoen welkom in Klazienaveen.

Iedereen die dit jaar meegedaan heeft in dit beloftenteam is volgend jaar weer van de partij? Edgar en ik nemen aan van wel Ferdi, Richel, Richard, Amir, Hans, Niels, Emiel, Henk-Jan, Laurens, André en Simon!

En iedereen die wil volgend seizoen wil debuteren, terugkomt van blessureleed of koudwatervrees is uiteraard ook welkom.

Dank voor een mooi top 10-debuut in de 3e divisie-Zuid.