finale teamcompetities 2024 Roermond

25 september 2024 | Albert

Na 1,5 week alles verwerkt te hebben en kunnen laten bezinken een terugblik op deze schitterende sportdag op zaterdag 14 september j.l..

Het teamcompetitie seizoen 2024 werd afgesloten met alle divisies in Roermond aan de Noorderplas op het terrein van beachclub Palm beach. Voor alle divisies stond het nieuwe format: 2x2 supersprint op het programma. Dit betekent dat je in 2-tallen 375m zwemt, 10km fietst en 2,5km hardloopt voor je het volgende koppel aantikt of als 2e koppel de finish bereikt. Dit alles mochten we doen onder perfecte omstandigheden: graad of 16a17, watertemperatuur van 20,7grd, windkracht 2 uit Noordwestelijke richting. Kortom heerlijk sportweer!

Het dubbelsprint-format hadden een aantal TVD'ers o.a. met hulp van John zijn verkeersregelaars-skills op vrijdagavond 23 augustus bij het Waaltje te Heerjansdam al een x geoefend, dus we waren klaar om nog een keer te knallen in deze laatste teamcompetitie-wedstrijd.

De mannen van TV Dordrecht 4 beten om 14:23:00 het spits af. Henk-Jan en Amir gaven het spreekwoordelijke estafette-stokje door aan Richard en Hans. Dit 4-tal finishte uitendelijk als 17e en behaalde daarmee de 8e plaats in het eindklassement van de 3e divisie zuid. Ik verwacht dat John nog wel komt met een uitgebreider relaas😉

Eaxct om 15:00:00 mochten Redmer en Marcel namens TV Dordrecht 3 beginnen aan hun race. Het zwemonderdeel legden ze als 4e af in de 2e divisie Zuid. T1 uitkomend als 3e, maar Redmer had vervolgens wat langer tijd nodig om goed in zijn fietsschoenen te komen. Echter nadat dit eenmaal was gelukt, fietsten de mannen gezamenlijk de 10km en kwamen ze als 4e weer terug in T2. Snel wisselen en door naar het lopen. Deze twee TVD-50'ers liepen gezamenlijk zo hard als ze konden en tikten Albert en Remi als 6e aan. Albert en Remi renden zo lang mogelijk langs het strand en met een paar dolfijnslagen begonnen ze te zwemmen. Remi had wat moeite om de benen te volgen van Albert, maar desondanks hadden ze weer een team ingehaald en kwamen ze als 5e in T1 aan. Met een snelle wissel stormden ze het fietsparcours op. Tactiek daar was makkelijk: Albert zoveel mogelijk op kop, Remi volgt en geeft tijdig aan of sneller/iets rustiger moet. Terug in T2 lagen ze op positie 4 en gingen snel de loopschoenen aan om de achterstand van 1min20sec op TV Arnhem in te halen. 1e loopronde gaf Albert het tempo aan en in 2e loopronde was het in de laatste kilometer de beurt aan Remi. Met een strakke looptijd van 09:25 (2,5km) behaalden de mannen met een voorsprong van 15sec op TV Arnhem een 3e plaats in de daguitslag. Dit was de 4e podiumplaats dit seizoen en resulteerde in de 2e plaats in het eindklassement van 2e divisie Zuid! 👊

Ondertussen waren de dames van TV Dordrecht ook aan het racen in de 2e divisie Zuid. Annemiek en Hannie vormden het 1e koppel en gaven na het zwemmen-fietsen-lopen als 8e over aan Natasja en Carola. Deze dames zwommen meteen richting 6e positie voor ze T1 in kwamen. Wissels gingen iets trager (volgend jaar toch vaker aanwezig zijn op de koppeltraining en de lessen van de wisselkoning toepassen😉) en ze gingen fietsen als 7e. Terug van het fietsen in T2 als 5e en op die postie ook gestart met lopen. Tijdens het lopen snelde er nog 1 team sneller naar de finish en finishten de dames als 6e in de daguitslag. Met dit resultaat erbij, eindigde het damesteam als 7e in het eindklassement. 

Vervolgens om 16:26:30 startten Lennard en René aan hun race als laatste team en koploper in de tussenstand 1e divisie zuid. Dit was het gevolg van 3x winnen (Arnhem, Weert en Leiderdorp) en een 3e plaats in Zeewolde. De mannen legden in de 1e heat als snelste koppel het 1e zwemonderdeel af. Vervolgens de fiets op. na 10km terug in T2 lagen ze nog steeds 1e. Hun directe tegenstander in deze wedstrijd Trion Nijmegen wisselde sneller en de mannen begonnen als 2e aan het lopen. Aangezien Lennard en René als enigen van hun team aanwezig waren (Bryan was in Almere bezig EK long distance agegroup kampioen aan het worden) gingen zij vandaag nogmaals een x zwemmen-fietsen-lopen, dus werd bij de 1e x lopen het tempo iets gedrukt, zodat ze in de 2e heat nog door konden knallen. Bij de start van heat 2 lagen ze 4e, maar met sterk zwemmen (deze x zonder wetsuit) schoven ze weer op naar positie 3. Met snelle wissels op naar het fietsonderdeel. Terugkomend in T2 was de achterstand op TV Breda terug gebracht van 12 naar 10 seconden. Vervolgens was het alle remmen los en taak aan René om Lennard zijn looptempo te blijven volgen. Dit lukte zo goed dat deze toppers de 2e plaats behaalden in de daguitslag. Moe en voldaan werd hiermee voor de 5e x dit seizoen een podiumplaats behaald. Met trots werd de hoogste trede op het podium van het eindklassement ingenomen en werden ze in het zonnetje gezet als "landskampioen 1e divisie zuid 2024"👏

En komt er dan al een einde aan deze dag. Jazeker, maar voor dat slotstuk mochten Max, Jeroen, Ben en Sam zorgen met de Eredivsie. Om 17:51:30 startten Max en Jeroen aan hun race. Er werd goed/snel gezwommen, als 4e in T1, als 5e uit T2. Fietsen gng rap (wordt toch 45-60sec sneller gefietst als in 1e divisie). Terug in T2 nog steeds als 5e, maar nog steeds dichtbij de teams voor hen. Tijdens het lopen was er een mooi mentaal spel gaande: 1e loopronde dacht Max "kan ik dit tempo van Jeroen blijven bijhouden" en in de 2e loopronde dacht Jeroen "kan ik dit tempo van Max blijven bijhouden"😉. Max en Jeroen haalden met dit tempo weer een team in en tikten Ben en Sam in 4e positie aan. Na zwemmen, en T1 inkomend, kwamen de mannen van VZC Veenendaal (Victor Goene en Gjalt Panjer) al langszij bij Ben en Sam. Wellicht dat hier de wat mindere wissel met wetsuit uittrekken wel wat parten speelde. Vervolgens was de afgesproken tactiek: Sam bij Ben in het wiel en die fietst zoveel mogelijk de 10km op kop. Dat werkte nog goed en ze kwamen nog steeds in 5e positie terug in T2 en verlieten T2 ook in die positie om te gaan lopen. Echter hier bleek het voor Sam erg zwaar te worden om Ben te volgen. Ben schakelde iets terug en ging Sam ook duwen. Aan de finish bleken we als 7e te zijn geeindigd en daardoor onstond er een spannende situatie, want door 2e plaats van Trihalis was hun achterstand van 5 punten op TV Dordrecht bijgehaald en stonden we gelijk in punten. Echter dankzij onze goede individuele dagresultaten in het seizoen hadden we een lager plaatsingscijfer en behielden we onze 3e plaats in het eindklassement😌👍.

Samengevat TV Dordrecht teamcompetitie seizoen 2024     

- TV Dordrecht, Eredivisie: 2e/2e/4e/7e/7e (daguitslagen) en 3e eindklassement Eredivisie
- TV Dordrecht 2, 1e divisie Zuid:  1e/1e/3e/1e en 2e (daguitslagen) en 1e eindklassement: "Landskampioen 1e divisie Zuid 2024" 
- TV Dordrecht 2, 2e divisie Zuid: 2e/3e/2e/5e en 3e (daguitslagen) en 2e eindklassement 2e divisie Zuid     
- TV Dordrecht (dames), 2e divisie Zuid: 10e/6e/12e/8e en 6e(daguitslagen) en 7e eindklassement 2e divisie Zuid
- TV Dordrecht 4, 3e divisie Zuid: 14/9e/6e/3e en 17e (daguitslagen) en 8e eindklassement 3e divisie Zuid   
       

De gehele dag werd feestelijjk afgesloten met een BBQ en een tombola, zonder prijzen voor TV Dordrecht, maar desondanks hebben we weer genoten van een mooie teamcompetitie-dag en dit prachtige seizoen. Op naar volgend seizoen!