Het kan niet altijd podium zijn!

25 juni 2024 | Albert

Afgelopen zondag was het weer zover: de 3e wedstrijd in de Eredivisie en tevens ook het NK sprint triathlon met een zeer sterk deelnemersveld!

Om 13:00uur zou de start plaats vinden. Rechts lagen o.a. de mannen van Veenendaal met Mitch Kolkman, Hidde Mollee en de Goené-broers. Vaak gaat iedereen hierbij in de buurt liggen en krijg je een wasmachine, dus onze mannen maakte de keuze om links te gaan liggen, waar het iets rustiger is en je meteen ruimte hebt om je slagen goed te kunnen maken. Om 13:00uur was het startschot en begon het zwemgeweld. Tot het keerpunt lagen onze mannen er goed bij tussen plek 10 en 20. Echter net na het keerpunt kreeg Thomas te maken met wat klappen op zijn benen en een voet van een voorganger die tegen zijn bril aan kwam, waarna hij minder zicht had en vooral bezig was met volgen i.p.v. de voeten kunnen volgen van snellere zwemmers.

Bij de swim-exit zagen we dat de NL-toppers zoals Mitch Kolkman, Jesse Cuijpers los lagen op Ian Pennekamp en Menno Koolhaas en daarna de rest volgde met de overige atleten van Veenendaal, de Boscher-broers van Groningen en Sem Lazeroms van Trihalis.  Max, Jeroen en Ben hadden op deze groep ongeveer 30sec achterstand. Thomas helaas nog wat meer en die zat daar ongeveer 40a45seconden achter.

Op de fiets was de wedstrijdsituatie 3 ronden lang: (1) een kopgroep met Kolkman en Cuijpers achtervolgd door een 2-tal: Koolhaas en Pennekamp op 10a15seconden. Daarachter reed het groepje met de 3 overige atleten van Veenendaal, Boscher-broers van Groningen, Sem Lazeroms van Trihalis en Seppe de Graef van Spijkenisse.    Ben, Max en Jeroen reden hier in een grote groep vlak achter (1minuut achter op kopgroep). Thomas reed in een andere groep daar weer achter.

In de 4e ronde kwamen de 2-tallen vooraan bij elkaar wat resulteerde in een kopgroep van 4. De 2 groepen daarachter kwamen ook bij elkaar. Dit scenario was interessant, want daarmee had TV Dordrecht ook 3 atleten bij de eerste 20 in de wedstrijd, waardoor een teampodium mogelijk was. Veenendaal was ook deze wedstrijd weer een klasse apart met 3 atleten bij de eerste 7 en pakte ook deze keer de 1e plaats met het team.

Echter onze mannen kwamen op het looponderdeel in een mooie strijd terecht met Hellas en Trimates voor het teampodium. Jeroen liep naar een schitterende 8e plaats overall op het NK. Waarmee hij ook de eerste fulltime werkend triathleet op het NK was😉! Meteen daarachter kwam Ben op de 9e plaats. Max had het zwaar met lopen en was niet bij machte om in de laatste 2,5km de 2e en 3e atleet van Trimates (van Werch en Feenstra) en de 3e van Hellas (Siwar Kool) bij te houden. Thomas liep een uitstekend looponderdeel, maar helaas was hij met 1 minuut achterstand t.o.v. de groep van Ben, Max en Jeroen begonnen aan het looponderdeel. Ondanks de 8e looptijd van de dag, waarmee hij achter Max, die 15e werd, de 16e plaats behaalde bij de finish, waren de mannen van Trimates en Hellas ons voor gebleven bij de finish.

Uiteindelijk was de daguitslag: 1 Veenendaal 14pnt, 2 Trimates 27pnt, 3 Hellas 29pnt en 4e TV Dordrecht 32pnt.

Na afloop waren er tevreden gezichten, maar ook een enkeling die het gevoel had dat er wellicht meer in had gezeten. Echter als je de uitslag analyseert en vergelijkt met eerdere Eredivisie wedstrijden en dus de eerste 4 atleten op het NK weg laat (deze atleten namen deel vanwege de NK titel. NK Sprint en OD zijn nu eenmaal ook onderdeel van de Eredivisie competitie), dan krijg je een geheel andere uitslag. Deze zou dan in het voordeel van TV Dordrecht vallen, maar "Wat als" telt niet in de sport, maar wel lekker voor de mentale boost👍.

Kortom de mannen hebben weer goed gepresteerd in een sterk deelnemersveld. In de breedte zijn wij 1 van de sterkste team in de Eredivisie, dus dat biedt weer volop kansen voor de volgende wedstrijd.

Op naar het NK Olympic Distance in Klazienaveen op zaterdag 13 juli.